fredag den 8. juni 2012

Gode næser på børnelånerne

85 børn deltog i konkurrencen ”Gæt et krydderi” på Sorø Børnebibliotek i maj måned. Næsen og øjnene blev flittigt brugt på børnebiblioteket, når børn og voksne skulle gætte navnet på forskellige krydderier.   

Børnene havde supernæser, og der var rigtigt mange, der havde gættet alle krydderierne. Derfor måtte vinderne findes ved lodtrækning.  Vinder af førstepræmien blev Freja på 7 år.  Freja havde snuset sig frem til 10 rigtige gæt, og vinder derfor en kogebog, så hun kan gå i køkkenet og bruge nogle af de krydderier, hun gættede navnene på.
Anden- og tredjepræmien blev vundet af Nikita på 12 år og Oliver på 11 år, som også havde svaret rigtig.

I hele maj måned blev der gættet på krydderier og børnebibliotekarerne blev ivrigt udspurgt om, hvad man kunne vinde, hvis man gættede rigtigt. Og det var en fornøjelse at høre, hvordan forældrene hjalp børnene på sporet af, hvilket krydderi, de var nået til: "det her krydderi bruger vi til pizzaen" "det her får os til at tænke på jul" "det her putter vi i kager". Børnene var helt med på jul, pizza og kager og også de lidt sværere - kommen for eksempel. 

Vi takker mange gange for den store deltagelse i konkurrencen.

Mange hilsner Sorø Børnebibliotek

Ingen kommentarer: