mandag den 29. oktober 2012

Smart Parat Svar

I fredags indtog 6. klasserne biografen Victoria, hvor Sorø børnebiblioteket afholdt Smart Parat Svar. En super, sej, sjov og skør landsdækkende quiz, der tager udgangspunkt i litteraturen, for at understøtter de gode læsere.

I år var der bl.a. kategorier som: nordisk mytologi, politik, eventyr, ud i rummet, OL 2012, fantasy og meget mere. Og hold da op, hvor var det imponerende at overvære. Alle de unge mennesker var utrolige skarpe og kunne svare på mange rigtig svære spørgsmål.

12 klasser havde tilmeldt sig til den lokale runde i Sorø, og repræsenterede følgende skoler: Stenlille skole, Frederiksberg skole, Sorø privatskole, Pedersborg skole og Sorø borgerskole. Det gav altså 3 indledende runder, hvor 4 hold af gangen konkurrerede mod hinanden, og de 3 vindere mødtes herefter i finalen. Hvor placeringen blev:

1. pladsen: Superborger (6. a fra Sorø Borgerskole)


2. pladsen: Ohøj Hagrid (6. b fra Frederiksberg skole)


3. pladsen: De fantastiske fem (6. c fra Pedersborg skole)

Superborgerne fik 500,- kr. til klassen af Sorø Børnebibliotek, og det blev altså Lasse, Bjarke, Boris, Emilie, Matilde, som skal videre til Næstved og kæmpe i den regionale runde den 7 november. Og forhåbentligt vil gå hele vejen til den store finale i Odense den 5. december, hvor de kan vinde en dag for hele klassen i Lalandia.

Vi ønsker holdet alt mulig held og lykke både fra Sorø Børnebibliotek og Poul Hangler (Sorøs viceborgmester, medlem af byrådet og kultur/fritidsudvalget), der var vores dommer til den lokalerunde.

Ingen kommentarer: