tirsdag den 23. marts 2010

Dødens farve af Mary Hoffman

Denne historiske roman handler om den unge Silvano, som bliver anklaget for et mord han ikke har begået. Alle beviser peger mod ham og for at undgå, at han bliver dømt, sender hans far ham i kloster, hvor han kan gemme sig, indtil den rigtige morder er fundet.

Ved siden af munkeklosteret ligger der et nonnekloster, hvor vi møder den unge Chiara. Hun er i lære som nonne, men ikke helt frivilligt. Hendes bror har sendt hende i kloster for at undgå at skulle sørge for hende.

Både Silvano og Chiara prøver at finde sig til rette. De arbejder begge i klostrenes farveværksteder, som leverer farver til kunstnerne, som maler i kirkerne. Flere gange undervejs støder de på hinanden og opbygger langsomt et venskab. Efter noget tid sker der flere mord i munkeklosteret, Silvano kommer naturligt under mistanke, da hans rigtige grund for at være i klosteret afsløres. Men sammen med en af de andre munke forsøger han at finde den rigtige morder - her kan han i det mindste gøre noget - til forskel fra det mord, som han oprindeligt blev beskyldt for.

Se om bogen er hjemme



Læsehest: Kirsten

Ingen kommentarer: