onsdag den 26. august 2009

Troldmændene fra Ravenscliff af Geoffrey Huntington

På et tidspunkt, hvor jeg skulle hjælpe en dreng med at finde noget nyt læsestof, faldt vi over denne serie, hvor han sagde, at det bare var en af de bøger – man læser fra start til slut, næsten uden pauser, fordi handlingen er så god, at man hele tiden skal se, hvad der sker på næste side. Og efter selv at have læst bogen, må jeg give ham ret.

Det er en fantasy-bog, men der er også meget gys i den, så du skal turde og læse den, den kan godt være lidt uhyggelig.

I historien møder vi Devon March, som ligner en ganske almindelig dreng med et ganske almindeligt lille skab, hvor han hænger sine skjorter og smider sine gummisko. Men skabet er ikke et almindeligt skab, det gemmer på Helvedsgabet – en portal til det mørke rige, hvor dæmonerne hersker. Portalen er lukket, men ind i mellem slipper nogle af væsenerne ud og de skal fanges og smides tilbage i skabet. Og indtil videre er det lykkedes. Devons far har indtil nu været stærkere end dem.

Hvad Devon ikke ved, er, at dæmonerne følger efter ham (og ikke kun bor i skabet), da han flytter til Ravenscliff. Hans far, som slet ikke er hans far, men hans adoptivfar, er død og han skal bo hos nogle andre. Han finder ud af, at her er stedet, hvor han kan lære sandheden om sig selv og dæmonerne. Og ikke mindst, hvordan han bekæmper dem – nu hvor hans far ikke længere er der til at beskytte ham.

Heldigvis er denne bog 1. del af serien Den sorte vinges broderskab. Del 2 er kommet og hedder Dæmonheksen, den skal jeg snart læse.

Se om bogen er hjemme



Læsehest: Kirsten

Ingen kommentarer: