onsdag den 20. januar 2010

Orlaprisen 2010

Afstemningen til Orlaprisen 2010 er skudt i gang og det er atter tid til at I (børn & unge) i hele Danmark skal kåre jeres yndlingsbøger.

Denne gang skal der findes vindere i kategorierne: billedbog, børnebog, fagbog og fantasy. Som altid er Orlaprisen den eneste bogpris i Danmark, hvor det er jer, der i sidste ende bestemmer, hvem der skal vinde. Inde på www.dr.dk/orla kan I læse dele af bøgerne og efterfølgende stemme på dén bog, som I synes, fortjener at vinde.

De tre bøger, som får flest stemmer i hver kategori, skal igennem et børnedommerpanel, som finder den endelige vinder.

Du kan stemme fra nu af og frem til 12. marts 2010.

De endelige vindere af Orlaprisen bliver kåret fra 15. april på www.dr.dk/orla & i Ramasjang Live på DR Ramasjang. Her kåres også den mest talentfulde børne-/ungdomsforfatter og årets Bette Orla, som uddeles til det barn, der har sendt den bedste historie ind via www.dr.dk/orla.


21.000 børn har talt og vinderen blev [trommehvirvel]:

Forfatteren Mette Finderup er årets vinder af Orlaprisen 2010 for børnebogen: "Emmy - den fedeste sommer - or not!". Hun er blevet valgt af en børnejury, som synes, at netop hun er super god til at skrive om den svære overgang fra barn til voksen.

Andre børnejuryer har tygget sig gennem udvalgte fag-, billed- og fantasybøger og har fundet en vinder i hver kategori. Bedste billedbog er Anders Morgenthalers "Carsten og Gittes bedste historier", bedste fagbog er Jan Kjærs "Taynikma tegneskole", og endelig står Sascha Christensen bag den bedste fantasybog "Den ydmyge amulet".

Ingen kommentarer: