onsdag den 20. februar 2008

Om Orla-Prisen 2008

"Orla-prisen er en dansk litteraturpris for børne- og ungdomsbøger opkaldt efter hovedpersonen i Ole Lund Kirkegaards børnebog Orla Frøsnapper. Prisen blev uddelt første gang i 2005 og gives til årets bedste udgivelser inden for en række kategorier på baggrund af en internetafstemning for børn og unge. Inden for hver kategori kan der kan stemmes blandt årets ti bedst sælgende udgivelser.

Bag prisen står Danmarks Radios Børne- & Ungdomsafdeling og kampagnen Læselyst, der gennemføres af Kulturministeriet, Undervisningsministeriet og Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. Desuden deltager Forlæggerforeningen, Den danske Boghandlerforening, Danmarks Skolebibliotekarer, Bibliotekarforbundet samt netstederne Dotbot og Spørg Olivia
." Kilde: Wikipedia

I 2008 er kategorierne: Billedbøger, Børnebøger, Tegneserier & Ungdomsbøger. Se en oversigt over de nominerede bøger opdelt under kategorierne ved at klikke på etiketten "Orla-prisen 2008" til højre på skærmen. Klikker du på den enkelte titel, kan du se om bogen er hjemme og evt. reservere den. På Børnebiblioteket i Sorø er der desuden en udstilling med bøgerne.

Ingen kommentarer: