tirsdag den 21. juli 2009

Dalia Dragehvisker af Ida-Marie Rendtorff

Jeg har lige læst 2 bøger i serien Dalia Dragehvisker af forfatteren Ida-Marie Rendtorff. 1´eren hedder Dragesygen og 2´eren hedder Magnetstenen, og jeg kan varmt anbefale dem.

Bøgerne foregår i et eventyrrige og handler om den 14 årige Dalia. Hun bor på dronning Kalina slot, og er ud af en gammel dragehviskerslægt.
Hun har sin helt egen drage, Flamar, som hun er vokset op sammen med, og som hun har trænet til den store dragehviskerprøve. Flamar er hendes bedste ven, og da hun fornem-mer, at Flamar er ved at blive syg, bliver hun meget bekymret. Der er nemlig flere af de store, stærke drager, der er blevet alvorligt syge og er døde, så hun har alt mulig grund til bekymring.
I riget, hvor hun bor, er en ond fyrste, Mautus. Dalia får en mistanke om, at han måske står bag dragernes mystiske sygdom, men hun har også andre under mistanke.
For at redde dragerne, og især Flamar selvfølgelig, går hun i gang med at undersøge de mystiske omstændigheder.

I bind 2 befinder Dalia sig som fange pludselig ombord på et skib med kurs mod den fjerne-ste afkrog af riget. Her får hun to gode venner, kokken Fiskefjæs og drengen Askor samt to fjender, den ondskabsfulde kaptajn og andenstyrmanden, med det sigende navn, "Stok-ken", og hun finder ud af at hun ikke bare er dragehvisker, men også slangehvisker....

Bøgerne er rigtigt gode og frygteligt spændende. Desværre slutter handlingen ikke i bind 2, så vi ved ikke om det lykkes for Dalia at redde dragerne. Det er slemt at skulle vente så længe på fortsættelsen. Jeg tror de fleste piger (og drenge) vil leve sig ind i historien om Dalia – den er bare SÅ god.

Se om bøgerne er hjemme:

Dalia dragehvisker : Dragesygen
Dalia dragehvisker : Magnetstenen

Læsehest: Annemarie

Ingen kommentarer: